22/10/2024
Pagrindinis / Automobiliai / Brangiausi automobiliai pasaulyje: 2024 metų sąrašas
brangiausi automobiliai pasaulyje - Bugatti Chiron Pur Sport

Bugatti Chiron Pur Sport — $3.6 Million

Automobiliai jau seniai tapo ne tik transporto priemone, bet ir prabangos, prestižo bei technologijų pažangos simboliu. Brangiausi automobiliai pasaulyje: 2024 metų sąrašas dažnai yra riboto leidimo modeliai, turintys išskirtinius dizaino sprendimus, galingus variklius ir pažangiausias technologijas.

15. Koenigsegg Jesko — $3 milijonai

Koenigsegg Jesko Absolut — $3.4 Million
Koenigsegg Jesko Absolut — $3.4 Million

Koenigsegg Jesko yra ne tik greičiausias pasaulyje akseleruojantis automobilis, bet ir vienas iš gražiausių. Šis agresyvus kupė turi gale sumontuotą dvigubai turbininį V-8 variklį, kuris sukuria 1 280 AG ir 738 lb-ft sukimo momentą. Naudojant E85 vietoje įprasto benzino, šie rodikliai padidėja iki 1 600 AG ir 1 106 lb-ft. Automobilio aerodinamiškumas ir didelis galinis spoileris suteikia puikų stabilumą.

14. Pagani Huayra R Evo — $3 milijonai ir daugiau

Pagani Huayra R Evo — $3 Million Plus
Pagani Huayra R Evo — $3 Million Plus

Pagani Huayra R Evo yra dar vienas šedevras iš Pagani. Šis modelis yra „Huayra R“ evoliucija su pailginta kėbulu, kuris sukuria 45% daugiau prispaudimo jėgos. Jo 6.0 litrų V-12 variklis, sukurtas „Mercedes-AMG“, sukuria 900 AG ir 567 lb-ft sukimo momentą, kuris perduodamas per šešių pavarų sekvencinę pavarų dėžę.

13. Aston Martin Valkyrie — $3.2 milijonai

Aston Martin Valkyrie — $3.2 Million
Aston Martin Valkyrie — $3.2 Million

Aston Martin Valkyrie yra neįprastas „Aston Martin“ modelis, primenantis „Le Mans“ prototipo lenktyninį automobilį. Šio hibridinio automobilio variklis – natūraliai įsiurbiamas V-12 ir elektrinis variklis – sukuria 1 160 AG ir 664 lb-ft sukimo momentą. Šis automobilis yra tikras technikos stebuklas.

12. Bugatti Chiron Super Sport — $3.3 milijonai

Bugatti Chiron Super Sport — $3.3 Million
Bugatti Chiron Super Sport — $3.3 Million

Bugatti Chiron Super Sport yra paskutinė „Chiron“ modelio versija, skirta atsisveikinti su šiuo legendiniu automobiliu. Jis pasižymi įspūdingu V-12 varikliu, sukuriančiu 1 596 AG. Nors maksimali greitis yra ribojamas iki 273 mph, šis automobilis yra puikus prabangos ir greičio derinys.

11. Koenigsegg Jesko Absolut — $3.4 milijonai

Koenigsegg Jesko Absolut — $3.4 Million
Koenigsegg Jesko Absolut — $3.4 Million

Koenigsegg Jesko Absolut yra „Jesko“ modelio „stealth“ versija, pasižyminti dar geresniu aerodinamiškumu. Automobilio anglies pluošto kėbulas buvo pertvarkytas, o didelis galinis sparnas pakeistas į dvi naikintuvo stiliaus uodegas. Variklis gali sukurti iki 1 600 AG naudojant E85 degalus.

10. Pagani Huayra Roadster BC — $3.5 milijonai

Pagani Huayra Roadster BC — $3.5 Million
Pagani Huayra Roadster BC — $3.5 Million

Pagani Huayra Roadster BC yra „Huayra“ kabrioleto versija, skirta tik lenktynių trasoms. Jis pasižymi aerodinamiškesniu kėbulu ir lengvesniu anglies pluošto-titanio monokoku. AMG variklis sukuria 791 AG ir 745 lb-ft sukimo momentą.

9. Bugatti Chiron Pur Sport — $3.6 milijonai

brangiausi automobiliai pasaulyje - Bugatti Chiron Pur Sport
Bugatti Chiron Pur Sport — $3.6 Million

Bugatti Chiron Pur Sport yra labiau manevringas ir reaguojantis „Chiron“ variantas, skirtas lenktynių trasoms. Jis yra lengvesnis ir siauresnis, todėl pasižymi didesniu manevringumu, nors ir mažesniu maksimaliu greičiu – 217 mph.

8. Koenigsegg CC850 — $3.7 milijonai

Koenigsegg CC850 — $3.7 Million
Koenigsegg CC850 — $3.7 Million

Koenigsegg CC850 yra nauja versija, paremta pirmuoju „Koenigsegg“ modeliu CC8S. Šis modelis pasižymi 5.0 litrų dvigubai turbininiu V-8 varikliu, sukuriančiu 1 385 AG. Automobilis nuo 0 iki 60 mph įsibėgėja per 2.5 sekundes, o maksimalus greitis siekia 280 mph.

7. Gordon Murray Automotive T.50s Niki Lauda — $3.9 milijonai

Gordon Murray Automotive T.50s Niki Lauda — $3.9 Million
Gordon Murray Automotive T.50s Niki Lauda — $3.9 Million

Gordon Murray Automotive T.50s Niki Lauda yra ekstremalus hibridinis automobilis su 3.9 litrų V-12 varikliu, sukuriančiu 725 AG. Jis pasižymi integruotu galiniu ventiliatoriumi, kuris padidina prispaudimo jėgą, bei daugybe aerodinaminių patobulinimų.

6. McLaren Solus GT — $4 milijonai

McLaren Solus GT — $4 Million
McLaren Solus GT — $4 Million

McLaren Solus GT yra realus automobilis, kilęs iš vaizdo žaidimo „Gran Turismo Sport“. Šis tik lenktynių trasoms skirtas automobilis turi natūraliai įsiurbiamą 5.2 litrų V-10 variklį, sukuriančiu 829 AG ir 479 lb-ft sukimo momentą.

5. Aspark Owl — $4.2 milijonai

Aspark Owl — $4.2 Million
Aspark Owl — $4.2 Million

Aspark Owl yra pirmasis Japonijos hipermobilis, pasižymintis keturių variklių elektrine pavara, sukuriančia 1 985 AG ir 1 475 lb-ft sukimo momentą. Tai vienas iš unikalių ir galingiausių elektrinių automobilių pasaulyje.

4. Bugatti Bolide — $4.3 milijonai

Bugatti Bolide — $4.3 Million
Bugatti Bolide — $4.3 Million

Bugatti Bolide yra labiausiai ekstremalus „Bugatti“ hipermobilis, turintis W16 variklį, sukuriančią 1 578 AG ir 1 180 lb-ft sukimo momentą. Jo svoris yra tik 3 197 lbs, todėl jo galia ir svorio santykis yra artimas 2 lb/AG.

3. Bugatti Mistral — $5 milijonai

Bugatti Mistral — $5 Million
Bugatti Mistral — $5 Million

Bugatti Mistral yra prabangus rodsteris, paremtas „Chiron“ modeliu, pasižymintis W16 varikliu, sukuriančiu 1 577 AG. Tai paskutinis „Bugatti“ automobilis, turintis šį variklį, ir gali tapti greičiausiu pasaulio atviru automobiliu.

2. Pagani Huayra Codalunga — $7 milijonai

Pagani Huayra Codalunga — $7 Million
Pagani Huayra Codalunga — $7 Million

Pagani Huayra Codalunga yra stilinga „Huayra“ modelio interpretacija, turinti AMG dvigubai turbininį 6.0 litrų V-12 variklį, sukuriančią 840 AG. Tai vienas iš brangiausių hipermobilių pasaulyje.

1. Rolls-Royce Droptail — $30 milijonai ir daugiau

Rolls-Royce Droptail — $30 Million Plus
Rolls-Royce Droptail — $30 Million Plus

Rolls-Royce Droptail yra prabangus atviras grand tureris, įkvėptas klasikinių jachtų ir hot rod automobilių. Kiekvienas iš keturių pagamintų automobilių turi unikalią konstrukciją, su nauja aliuminio rėmo konstrukcija ir individualiu laikrodžiu, dvigubinamu kaip laikrodis. Nors oficiali kaina nėra skelbiama, manoma, kad ji siekia $30 milijonų ar daugiau.

Išvada

Brangiausi automobiliai pasaulyje yra technologijų, dizaino ir inžinerijos viršūnė. Šie automobiliai ne tik pritraukia dėmesį dėl savo išvaizdos ir galimybių, bet ir parodo, kokią pažangą pasiekė automobilių pramonė. Nors dauguma mūsų niekada neturės galimybės vairuoti tokių automobilių, juos stebėti ir apie juos skaityti visada bus įdomu.

Šaltinis – robbreport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *